Blogiarkisto

perjantai 15. tammikuuta 2016

Before Dinner Drinks

- yleensä kuivia tai vähän sokeria sisältäviä
- ei alkoholipitoisuudeltaan väkeviä
- toimivat ruokahalun herättäjinä

Aromaattiset cocktailit


Martinit

- perusalkoholi gin/votka
- maun muuttaja vermutti

esimerkiksi. Vodka Martini
1 kpl Oliivi
3 cl Vodka
1 c Vermutti (kuiva)
 
Laita ravistimeen jäitä, lisää ainekset ja hämmennä. 
Siivilöi juoma cocktaillasiin ja lisää lasiin hammastikkuun kiinnitetty oliivi.


  
Manhattanit
 
- perusalkoholi bourbonviski
- maun muuttajana vermutti ja angustura

esimerkiksi. Sweet Manhattan
2 cl Vermutti (Punainen)
3 cl Whisky (bourbon)
1 dash Angostura Aromatic Bitter
 
Laita sekoituslasiin jäitä, lisää bourbon viski, makea 
punainen vermutti sekä angostuura ja hämmennä hyvin. 
Siivilöi juoma jäähdytettyyn cocktaillasiin ja lisää kirsikka koristeeksi. 


Muut aromaattiset cocktailit

esimerkiksi. Negroni 
2 cl Gin
2 cl Campari Bitter
2 cl Vermutti (Punainen) 
 
Laita sekoituslasiin muutama jääpala tai murskattua jäätä, 
lisää ainesosat ja hämmennä.Käytä punaista (Rosso),
makeaa vermuttia. Siivilöi  juoma jäähdytettyyn 
cocktaillasiin ja koristele sitruunan  kuorella tai 
appelsiiniviipaleella.
 


Keskipitkät vähän sokeria sisältävät aperitiivit

Kuohuviinicoctailit

Valmistetaan kuohuviinilasiin, joka pohjalle voidaan laittaa esim. likööriä, hedelmäpyreetä tai angosturalla kostutettu sokeripala. Juoma pidennetään lisäämällä kuohuviini.

 esimerkiksi. Champagne Cocktail

8 cl Kuohuviini
1  Sokeripala
5 tippaa Angostura Aromatic Bitter
 
Kostuta sokeripala muutamalla tipalla angostuuraa ja 
laita se kuohuviinilasin pohjalle. Täytä lasi jäähdytetyllä
 kuohuviinillä tai samppanjalla. 
Halutessasi koristele juoma sitruunan kuorella. 
 

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti