Blogiarkisto

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

All Day Drinks

All day - juomasekoitukset voivat olla lyhyitä tai pitkiä ja usein ne ovat sourien johdannaisia. Niitä voidaan juoda milloin vain, ja sokeripitoisuutta muuntamalla niistä saadaan sekä ennen ateriaa että aterian jälkeen nautittavia juomia.

Sourit ja sour-johdannaiset

Sourien perusohjeeseen kuuluu 4 cl alkoholia, 2 – 3 cl puristettua sitruunamehua ja  1 - 2 cl sokerilientä.  Koska sour sisältää hedelmämehua, se on ravistettava. Sourit tarjoillaan pienistä, jalallisista sour- tai kuohuviinilaseista Yleensä sour saa nimensä käytettävän alkoholin mukaan, esim. Vodka sour.

1cl sokeriliemi
3cl sitruunamehu
4cl vodka
Lasi: kuohuviini tai sour-lasi
Koriste: appelsiiniviipale ja cocktail-kirsikka



Fizzit

Kun esim. Gin sour pidennetään soodavedellä, se saa nimen Gin FizzSuositellaan käytettäväksi sifonista saatua soodaa.

8cl soodavesi
2cl sokeriliemi
3cl sitruunamehu
4cl gin
Lasi: high ball-lasi
Koriste: sitruunaviipale



Collinsit

Collinsit ovat soodalla pidennettyjä soureja, jotka tarjoillaan jäiden kera pitkästä collins-lasista. Käytettävä alkoholijuoma antaa lisänimen collinsille. Esim. Ivan Collins (alkoholina vodka)

4cl vodka
4cl sitruunamehu
2cl sokeriliemi
6cl soodavesi
Lasi: collins-lasi
Koriste: sitruunaviipale sekä cocktail-kirsikka


Coolerit

Coolerit ovat eri tavoin valmistettuja juomia, joiden perusosa vastaa usein sourien ainesosia. Jo nimi Cooler kertoo, että juomat ovat viileitä ja ne tarjoillaan jäiden tai jäämurskan kanssa. Esimerkiksi. Apple Cooler

1kpl lime
4cl omenasiirappi
2cl omenalikööri
2cl vodka
6cl soodavesi
Lasi: high ball-lasi
Koriste: limeviipale

Cobblerit
Cobblerit ovat virkistäviä kesäisiä juomia, jotka sisältävät yleensä viiniä, hedelmämehua, runsaasti hedelmäpaloja ja jäämurskaa. Cobblerit valmistetaan rakentamalla ja ne tarjoillaan esim. collins-lasista, joka on asetettu aluslautaselle. Lautaselle laitetaan lusikka hedelmäpalojen nauttimista varten.
Esimerkiksi. 

Daisyt
Daisyt ovat hyvin lähellä Collinseja. 
Ne ovat hieman lyhyempiä kuin Collinsit ja ne ovat aina vaaleanpunaisia, koska niissä grenadiini toimii makeuttajana. Daisyt valmistetaan kuten Collinsitkin. Useimpiin Daisyihin tulee vielä pinnalle 1 teelusikallinen jotain alkoholia kellumaan. Daisyt tarjoillaan yleensä aluslautaselle asetetusta Collins-lasistaDaisyt ovat nimenomaan seurustelujuomia, mutta niitä voidaan myös tarjota aterian päätteeksi jälkiruoan asemasta.
Esimerkiksi. 

Slingit
Slingit ovat collins-tyyppisiä juomia, joissa on perusalkoholin lisäksi liköörejä. Ne valmistetaan ravistamalla. Esim. Singapore Sling Raffles Bar
3cl gin
1,5 cl kirsikkalikööri
0,5 cl D.O.M
0,5 cl Cointreau
1 cl grenadine
6-8 cl ananasmehu
1cl sitruuna/limemehu
Dash Angosturaa


Special drinks

Drinkkien erikoisuus on jossain seuraavista osa-alueista:

Ainesosat
Valmistus
Tarjoiluastia
Tarjoilutilanne

Esimerkkejä:
Pick-me-upit, esim. Bloody Mary 
Slammerit, esim. Tequila Slammer

Palavat drinkit, esim. B-52